מהי דחיינות?
דחיינות היא כאשר אתה דוחה את הפעולה על ידי עיכוב או דחייתה, במיוחד מעבר לזמן סביר או כאשר אינך מסוגל להתחיל משהו שאתה יודע שאתה צריך לעשות. זה משהו שרוב האנשים מתמודדים איתו במידה מסוימת, אבל אם זה הופך להיות אירוע קבוע, זה באמת יכול להתחיל להפריע לרמות הפרודוקטיביות שלך. לא ברור בדיוק למה אנשים מתמהמהים, אבל מאמינים שזה שילוב של הרצון לבנות תחושת מוטיבציה להשלים משימה, וחוסר משמעת עצמית להתחיל בה. דחיינות היא בעיה נפוצה, והיא יכולה להשפיע על כל אחד בכל שלב בחיים. בין אם אתה סטודנט, הורה בבית או אזרח ותיק, אף אחד לא חסין מפני זה. חשוב גם לציין שדחיינות אינה זהה לעצלנות. למעשה, אלה שנאבקים בדחיינות הם לעתים קרובות אנשים חרוצים, בעלי אוריינטציה של הישגים, שאכפת להם לעשות דברים; הם פשוט לא יודעים איך להתגבר על רגשות העצלות שלהם.
גורמים לדחיינות
יכולות להיות מספר סיבות שונות לדחיינות, אבל בדרך כלל זה כאשר אתה דוחה משהו שאתה מתקשה או מלחיץ לעשות. רוב האנשים ידחו מעת לעת, אבל אם זה הופך להיות אירוע קבוע, אולי כדאי לבדוק את הסיבות מאחורי זה. חוסר מוטיבציה. אם משימה נראית קשה או מאתגרת מדי, יתכן שאתה פחות נוטה לרצות להתחיל בה. זה יכול לגרום לך לדחות ולדחות את המשימה עד שתרגיש יותר מוטיבציה לעשות אותה. רמות לחץ. אם לפניך משימה מאתגרת, רמות הלחץ שלך עשויות להיות גבוהות יותר, מה שיכול לגרום לך להרגיש פחות מוטיבציה לעבוד עליה. זה יכול להוביל לדחיינות, מכיוון שאתה עלול לדחות את המשימה עד שתרגיש פחות לחוץ. אם תגדיר את עצמך להיכשל על ידי הצבת ציפיות גבוהות מאוד, סביר להניח שתתחיל במשימה נמוכה יותר מכיוון שאתה יודע שלא תוכל לעמוד בציפיות שלך.
היתרונות של הפחתת דחיינות
כאשר אתה מסוגל להפחית את רמת הדחיינות שלך ולהיות פרודוקטיבי יותר, אתה יכול להתחיל להשיג יותר בחייך ולהתקדם עם הדברים שחשובים לך. על ידי סבירות נמוכה יותר לדחות משימות וסבירות גבוהה יותר להתחיל ולסיים אותן בזמן, סביר להניח שתרגיש מרוצה יותר מחיי היומיום שלך ומרמת הפרודוקטיביות הכללית שלך. בנוסף, אם אתה מצליח להפחית את הנטייה שלך לדחות, אתה צפוי לראות שיפור בהערכה העצמית שלך, מכיוון שיהיה לך מושג טוב יותר למה אתה מסוגל ותוכיח לעצמך שאתה יכול להישאר למטרות שלך.
אסטרטגיות להפחתת דחיינות
על ידי התייחסות לסיבות הדחיינות שלך, אתה יכול להתחיל להתגבר עליה ולצמצם את משך הזמן שאתה מבלה בדחיית משימות. להלן מספר אסטרטגיות להפחתת דחיינות. בנה תחושת מוטיבציה להשלמת משימה. אם משימה נראית מאתגרת מדי, ייתכן שתרגיש פחות מוטיבציה לעבוד עליה. התחל בפירוק המשימה לשלבים קטנים יותר והגדרת מועדים ניתנים לניהול לכל שלב. המשימות הקטנות הללו יעזרו לך להישאר מרוכז ומוטיבציה, והן יעזרו לך להימנע מתחושת המום מהאתגר הגדול. השתמש בהצהרות חיוביות. הצהרות חיוביות הן תזכורות חיוביות שעוזרות לשמור אותך ממוקד ביעדים שלך. הם יכולים לשמש כדי לעזור לך לשמור על מוטיבציה ולהימנע מדחיינות כשאתה מתמודד עם משימות מאתגרות. לישון מספיק. מנוחה טובה יכולה לעזור להפחית את רמות הלחץ ולהעלות את רמות הפרודוקטיביות, מה שעוזר להפחית את הסבירות שתדחינו. הישארו לחות. לחות יכול לעזור להוריד את רמות הלחץ ולהקל על השמירה על ריכוז, מה שיכול לעזור להפחית את הסבירות שתדחינו.
אסטרטגיות להפחתת דחיינות
אחת הדרכים היעילות ביותר להפחית את הסבירות שלך לדחות היא פירוק משימות לשלבים קטנים יותר. זה יכול לעזור לגרום למשימות המאתגרות להיראות פחות מכריעות וקל יותר להתמודדות, מה שיכול לעזור לך לשמור על מוטיבציה להשלים אותן. על ידי פירוק משימה לשלבים קטנים יותר, אתה יכול לעזור ליצור תחושה של התקדמות ולהקל על שמירה על מוטיבציה תוך כדי התקדמות בכל חלק של המשימה. זוהי אסטרטגיה שיכולה לשמש לכל סוגי המשימות, החל מפרויקטי עבודה ועד למטלות יומיומיות. לדוגמה, אם עומדת בפניך משימה גדולה, חלק אותה לשלבים קטנים יותר שניתן לנהל בקלות יותר. זה יכול לגרום למשימה להיראות פחות סוחפת, ותהיה פחות סבירות שתדחו אותה מכיוון שיהיו לכם חלקים קטנים יותר וניתנים לניהול להתמקד בהם. אסטרטגיה חשובה נוספת להפחתת הסבירות שלך לסחבת היא להגדיר יעדים ברי השגה. כאשר אתה מגדיר יעדים מאתגרים שהם מחוץ לרמת הנוחות שלך, סביר להניח שתדחה יותר מכיוון שיש לך פחות סיכוי להרגיש שיש לך את אנרגיה או מוטיבציה להתחיל לעבוד עליהם. חשוב להגדיר יעדים מאתגרים אך מציאותיים, מכיוון שזה יכול לעזור לך לשמור על מוטיבציה להשלים אותם. מטרות מאתגרות יכולות להיות טובות עבורך וחשובות להתקדמות, אבל הן גם יכולות להוות גורם לדחיינות. עם זאת, אם תציבו יעדים ברי השגה, סביר להניח שתצליחו לשמור על מוטיבציה להשלים אותם ופחות סביר שתדחו. כאשר יש לך תוכנית כיצד תנצל את הזמן שלך, סביר יותר שתהיה פרודוקטיבי ופחות סביר שתדחה. על ידי תכנון היום שלך ורשום את המחויבויות והמועדים שלך, יהיה לך פחות מקום למצוא תירוצים למה לא הספקת לעשות משהו. זה יכול לעזור להפחית את רמת הדחיינות שלך ולשמור אותך ממוקד בהשגת המטרות היומיומיות שלך. ישנן דרכים רבות ושונות שבהן תוכל לתכנן את הזמן שלך, כגון כתיבת רשימת מטלות יומית, תזמון המשימות שלך בלוח שנה או יצירת מערכת פרודוקטיביות. לא משנה באיזו שיטה תשתמשו, תכנון כיצד תנצלו את זמנכם יעזור לכם להימנע מבזבוז זמן ודחיינות.
תרגול משמעת עצמית
אמנם חשוב להגדיר יעדים וליצור תוכנית כיצד תנצלו את הזמן שלכם, אבל חשוב גם לתרגל משמעת עצמית כדי שתממשו את התוכניות שלכם ולא תבזבזו זמן בדברים אחרים. ניתן להגדיר משמעת עצמית כיכולת להתנגד לדחפים ורצונות על מנת ללכת בדרך שנבחרה, וזו מיומנות שניתן לפתח לאורך זמן. כדי לפתח את המשמעת העצמית שלך, זה עשוי להיות מועיל לעקוב אחר שגרת יומיום, לפרק משימות גדולות לחלקים קטנים יותר, או להגדיר יעדים יומיומיים. על ידי יישום אסטרטגיות אלו, אתה יכול לשפר את המשמעת העצמית שלך ולהפחית את הסבירות שתדחה.
יישום אסטרטגיות
לאחר שפיתחת אסטרטגיות להפחתת הסבירות שלך לסחבת, חשוב להמשיך לתרגל אותן עד שהן יהפכו לחלק משגרת היומיום שלך. אם תפסיק להשתמש באסטרטגיות אלו לאחר שראית שיפור ברמת הפרודוקטיביות שלך, סביר להניח שתתחיל להתמהמה שוב. הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא לעשות מאמץ מודע להישאר ממוקד ביעדים שלך, לנצל את הזמן שלך בצורה פרודוקטיבית ולדחוף דרך כל תחושת עצלות או אי נוחות שיש לך. אם תעשה זאת, סביר להניח שתראה שיפור.